Tag: transfer bancar

CEC Bank scade comisionul la platile instant

• Durata unui transfer scade la mai puțin de 10 secunde

• Această facilitate este însoțită și de o serie de reduceri de comisioane aferente acestor transferuri

Firmele cu conturi la Unicredit pot face plati in 90 de valute straine, fara comisioane

Clienții persoane juridice ai UniCredit Bank beneficiază de o nouă posibilitate în aplicația de internet banking, BusinessNet: soluția plăților cu schimb integrat, pentru o listă extinsă, de peste 90 de valute noi, în funcție de țara beneficiarului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Ce este SWIFT?

SWIFT este un cod pentru fiecare banca, utilizat pentru transferurile internationale in valuta.

Atunci cand vrei sa transferi bani catre o banca straina, in special din afara Uniunii Europene, trebuie sa completezi codul SWIFT al acelei banci.

In cadrul Uniunii Europene, transferurile in euro se fac prin sistemul SEPA, care l-a inlocuit pe cel SWIFT, insa in cazul platilor in alte valute, de exemplu in dolari sau ruble, se utilizeaza sistemul SWIFT.

Pot retrage bani din banca fara card, pe baza actelor de identitate si a numarului de cont?

"Buna ziua stimate domn, as dori sa aflu daca un card emis de o banca din Grecia care s-a defectat poate fi inlocuit cu retragere dintr-o banca din Romania pe baza actelor de identitate si a nr de cont strain?" intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.
 
RASPUNS
 
Stimate domn,
 
Nu se pot retrage de bani dintr-o banca din Romania sau din alta tara, in lipsa cardului, pe baza actului de identitate si a numarului de cont. Retragerea banilor din cont e posibila doar la ghiseul bancii din Grecia la care aveti contul.
 
Aceasta este o regula valabila pentru toate cardurile si pentru toate bancile: nu se pot retrage bani fara card.

Bancile romanesti trebuie sa aplice la platile in euro si retragerile de numerar de pe carduri in strainatate aceleasi comisioane ca la tranzactiile in lei

“Cand faci o plata externa in euro, lei sau coroane suedeze in cadrul UE, banca nu te poate taxa mai scump decat echivalentul unei tranzactii nationale. Chiar si bancile din afara UE sunt obligate sa aplice aceasta regula”, arata Comisia Europeana, pe site-ul institutiei.